четвер, 31 березня 2011 р.

Вихованці тренера Лонського стали чемпіонами України

Нещодавно в Києві відбувся Чемпіонат України з легкоатлетичного двоборства серед юнаків 1996 року народження. Захід проходив у Манежі Київського училища фізичної культури. Відвідали змагання й вихованці майстра спорту України тренера Ігоря Лонського. Хочеться відзначити, що Ігор - син Заслуженого тренера СРСР Віталія Лонського. Отож, своїх вихованців шкільного віку він тренує за унікальною методикою свого батька.

середу, 30 березня 2011 р.

Чи покращилося життя простих українців та чи дійсно стало жити веселіше? АУДІО

Про це та не тільки сьогодні розповідала народний депутат України від БЮТ-”Батьківщина” Олена Бондаренко. Скликавши прес-конференцію пані Олена почала розповідати про загальнодержавні проблеми. Та наших журналістів цікавило більш земне, тобто Бердичів та Бердичівський район. Адже тут ситуація не набагато краща за інші регіони, ба навіть більше: подекуди — найгірша.
АРТ+ вже повідомляв про ситуацію, котра склалася у районному управлінні освіти. Начебто там примусово відправляють вчителів у відпустку за власний кошт на час канікул. В інтернет-виданнях області з'явився коментар начальника управління освіти Бердичівської райдержадміністрації Нелі Онищук. Мовляв, “вони йдуть за власним бажанням і ніякого примусу не існує”.

пʼятницю, 25 березня 2011 р.

У Бердичеві на вшануванні В'ячеслава Чорновола ледве не побилися жінки АУДІО

Пам'ять колишнього лідера Народного руху В'ячеслава Чорновола вшановують сьогодні в Україні. Осторонь не залишився і Бердичів. Тут біля меморіальної дошки зібралися усі ті, кому важлива пам'ять Героя України.
12 років тому В'ячеслав Чорновіл загинув у автокатастрофі. Син В'ячеслава Чорновола заявив, що дорозслідування загибелі його батька не припиняли. Нині справу розглядає управління МВС у Київській області. Але на думку народного депутата, коли її розслідувала Генпрокуратура - було більше шансів довести справу до кінця.

четвер, 24 березня 2011 р.

Янукович, Лукашенко, Горбачов та інші особистості зібрались у Житомирі АУДІО, ФОТО

Їх виготовляє із пластику майстер портретної ляльки Сергій Соловйов. Його колекція налічує більше 12-ти видатних постатей “сильних світу цього”.
Не так давно майстер приступив до реалізації своєї мрії — виготовлення колекції “Лідери епохи”, котра має зібрати усіх людей, чиї життєві принципи змінили ХХ-ХХІ століття. Кого тут тільки немає: Ленін, Папа Римський, Чарлі Чаплін, Йосип Сталін. Усіх їх та інших ляльок майстер ліпить із пластику, потім запікає у духовці. Опісля чого наносить грим та покриває лаком. На виготовлення однієї ляльки йде від одного до трьох тижнів. Це залежить від складності роботи.

середу, 23 березня 2011 р.

Житомирська область пропагує радянський символізм

20-ий рік української незалежності, ІІ-ге тисячоліття від Різдва Христового, область за 100 км. від столиці, а слуги народу ностальгують за тоталітарним режимом, який засуджує світ.
Можна спрогнозувати, що туристичні екскурсії для іноземців в Чорнобиль за місяць відійдуть на другий план. А все тому, що законнообрана влада регіону вирішила розвиватися вперед в минуле.
Житомирська обласна рада прийняла рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області. Про це йдеться у рішенні сесії облради, що було прийнято 17 березня більшістю голосів.

вівторок, 22 березня 2011 р.

БЮТ: На Бердичівщині влада знущається з бюджетників

ВО «Батьківщина» в Бердичівському районі на Житомирщині обурена тим, що влада намагається вирішувати проблеми бюджетників за їх же рахунок, повідомляє прес-служба партії.
Вчителі Бердичівщини вже мали змогу переконатись у виконанні обіцянок влади про «покращення життя вже сьогодні». Декілька з освітян звернулись до громадської приймальні народного депутата БЮТ-Батьківщина Олени Бондаренко. Обурені люди повідомили, що районне управління освіти тисне на них вимагаючи на час весняних канікул поголовно писати заяви на відпустку за власний рахунок.

суботу, 19 березня 2011 р.

Губернатор області взяв участь у телерадіопроекті «Розмова з Житомирщиною» ФОТО

Сергій Рижук у телерадіопроекті «Розмова з Житомирщиною»: «Ваші запитання для нас, представників влади, навіть важливіші, ніж для вас наші відповіді, бо вони допомагають зорієнтуватися, чи у правильному напрямку ми працюємо»
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі облдержадміністрації, 19 березня голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук взяв участь у телерадіопроекті «Розмова з Житомирщиною».

У Житомирі в комп’ютерному клубі виявили підлітків, які сиділи за порно-сайтами

Прокуратурою виявлено порушення Закону України «Про захист суспільної моралі»
Як нам повідомили в Прес-службі прокуратури області, під час перевірок, проведених прокуратурою міста Житомира у комп’ютерних клубах, місцях продажу друкованої та відеопродукції, торгових закладах обласного центру встановлено численні порушення Закону України «Про захист суспільної моралі».
Зокрема, як повідомив прокурор м. Житомира Ілля Титарчук, під час перевірки в одному з міських комп’ютерних клубів виявлено двох підлітків, які замість того, щоб сидіти за шкільною партою та навчатися, перебували за комп’ютерним столом клубу та вільно відвідували сайти, що містили інформацію порнографічного та еротичного характеру.

пʼятницю, 18 березня 2011 р.

Елетроенергія для бердичівлян знову суттєво подорожчає

З першого квітня, і це не жарт, для населення зростуть тарифи на електроенергію на 15 відсотків. Таке рішення сьогодні ухвалила Національна комісія регулювання електроенергетики.
Так, для споживачів, що проживають в містах, тариф на електроенергію "до 150 кіловат» становитиме 28 копійок. Споживачі, які впродовж місяця будуть використовувати більше енергії, платитимуть за кожний наступний кіловат понад 36 копійок.
Для населення, що проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами та електроопалювальними установками, тариф на електроенергію "до 250 кіловат" становитиме більше 21 копійки. Кожний наступний кіловат коштуватиме 28 копійок.

На Житомирщині депутатка побила прийомного сина

Як повідомили нам в Прес-службі прокуратури області, прокуратурою Житомирської області (11 березня 2011 року) порушено кримінальну справу за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень жителькою Овруча, депутатом районної ради, своєму трирічному прийомному сину. Справа порушена за частиною 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Гречку вже продають по 46 грн за кілограм

У магазинах Донецька з´явилася гречана крупа, розфасована у пакети по 800 грам. Вартість одного пакету становить 37 гривень 30 копійок
Таким чином, вартість гречки в "Амсторі" складає більше 46 гривень за кілограм.
Власникам карток покупця при покупці більше трьох пакетів 800 грамів розфасованої в Росії гречки обійдеться "всього" в 35 гривень 52 копійки.
Також в донецьких магазинах капуста продається за 16 гривень за кілограм, у той час як кілограм бананів, наприклад, коштує 15 гривень.

понеділок, 14 березня 2011 р.

Миття і сміття подорожчало у Бердичеві АУДІО

Ніщо не стоїть на місці, особливо нинішні ціни. Бердичівлянам, які полюбляють відвідувати комунальне підприємство “Міська лазня” починаючи з 18 березня поточного року потрібно буде більше платити за миття. Таке рішення озвучив заступник міського голови Сергій Онофрійчук на черговому засіданні міськвиконкому.
У п'ятницю та суботу ціна квитка буде чотирнадцять гривень, у неділю вісімнадцять. Сергій Петрович зауважив, що підняття ціни не надто велике, особливо враховуючи те, що перебування у лазні не обмежується часом, на відміну від Житомира, де ціна квитка складає 21 гривню за одну годину.

пʼятницю, 11 березня 2011 р.

На Житомирщині лунали вибухи та евакуйовували потерпілих АУДІО

На Житомирщині лунали вибухи та евакуйовували потерпілих. Так проходило показове заняття з організації та проведення заходів бойової підготовки підрозділів 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.
Військовослужбовці строкової та контрактної служби у ході занять показали підготовленість у водінні бойових машин, веденні стрільби з бойової броньованої техніки та артилерійських систем.
Усі тактичні заняття проходили із використанням багатоцільової інтегрованої бойової лазерної системи MILES, яка дає можливість максимально наблизитися до реалій бойової обстановки, а відтак – об’єктивно оцінити рівень польового вишколу й умінь військовослужбовців.

6 кілограмів тротилу знадобилося для знесення водонапірної вежі АУДІО

Велика проблема маленького міста. У Бердичеві десятиліттями існувала проблема знесення аварійної водонапірної вежі, збудованої ще у 36-х роках. У будь-який момент вежа могла впасти і превести до непередбачуваних наслідків.
У місцевому бюджеті грошей на це не виявилось. Натомість, допоміг польський інвестор. І сьогодні 27-метрова вежа перестала бути загрозою для мешканців одного із найбільших мікрорайонів міста.

середу, 9 березня 2011 р.

ФОТО, ВІДЕО звіт із мітингу присвяченому 197 річниці із Дня народження Тараса Шевченка

Бердичівлян закликали виходити на майдан АУДІО

Продовженням відзначення річниці Дня народження Тараса Шевченка у Бердичеві була урочиста хода. Представники Всеукраїнського Об'єднання “Свобода” пройшлися центральною вулицею до пам'ятника великому генію українського народу. Навідміну від попереднього зібрання, цей мітинг виглядав більш достойніше. Присутні декламували вірші, співали пісень, думу думали як жити краще.

“Синівська любов до Батьківщини” АУДІО

Традиційно 9 березня громадськість Бердичева збирається біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, щоб відзначити річницю Дня народження великого Кобзаря.
Сьогодні біля пам'ятника громадськості було зовсім мало, на відміну від обласного центру, де на мітинг прийшло більше тисячі чоловік. Заступник міського голови Іван Демусь виголосив невеличку промову. Нажаль, не усі її почули, бо мікрофонів не було. Присутні поклали до підніжжя пам'ятника вінки та квіти. На цьому захід можна було б вважати завершеним, якби не голова міської організації Всеукраїнського об'єднання ветеранів Василь Федорчук, який попросив дозволу і зачитав бердичівлянам уривки із творчості Тараса Шевченка “Синівська любов до Батьківщини”.

неділю, 6 березня 2011 р.

Читайте у номері №3 "СПОРТИВНИЙ БЕРДИЧІВ":

Директор СК «Крос» Олег Сікорський: « Аби бокс у Бердичеві розвивався, потрібна спеціальна Державна програма»
Антон Лисюк: «Я можу себе назвати універсальним гравцем атакуючого плану»
«Бердичівські висотники серед найкращих»
«Перемога – перемогою, а честь школи відстояти – то святе»
«Вчергове футбольний Бердичів відзначив день народження Леоніда Копитка»
«Бердичів» повним ходом взрощує зміну легендарним Кличкам»
«ОЛІМПІЙЦІ ЖИТОМИРЩИНИ»
«Кролем-брасом-батерфляєш – не лише до п’єдесталу пошани, а й до звичного способу життя»
«Чемпіонат Бердичівського району з міні-футболу триває»

четвер, 3 березня 2011 р.

Морженята із Новоград-Волинського оголосили війну хворобам

Війну хворобам та різним недугам оголосила малеча дитячого садочку у Новоград-Волинському, що на Житомирщині. Діти цього дошкільного закладу займаються моржуванням ось уже 12 років. Батьки та вихователі стверджують: дітвора почала менше хворіти.
У дошкільному навчальному закладі компенсуючого типу «Веселка» відбулося свято моржів. Пробігтися босоніж, обтертися снігом, обіллятися крижаною водою. Для малечі із цього дитсадка це вже звична річ. Єдиний дошкільний заклад в Україні загартовує дітей за спеціальною авторською програмою. Так тут боряться із недугами.

вівторок, 1 березня 2011 р.

Під Житомиром "заміновано" дитячий садок

Надзвичайна ситуація сьогодні трапилася у селищі Новогуйвинському, що на Житомирщині. Невідомий телефоном повідомив про замінування місцевого дитячого садочку.
Повідомлення надійшло о 13.30, коли у дошкільному закладі була тиха година, розповідає вихователь Любов Нікітюк. У закладі у той час було 136 дітей. Вони одразу почали евакуацію малечі.
Опісля ретельної перевірки закладу експертами вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС за допомогою службових собак, встановили: ніякої загрози вибуху не існує. Розповів Геннадій Хоменко, заступник начальника Житомирського райвідділу міліції, начальник слідчого відділу.

Шановні жінки!

Вийшов новий березневий номер міської газети «Бердичівлянка». На сторінках якої можна знайти багато цікавої, пізнавальної та корисної інформації. А саме, читайте в новому номері про таке:
- Романтичні історії про кохання від наших читачів.
- Юридичні поради жінкам.
- Фольк-одяг: модно чи не модно?
- Українські вареники.
- Цікаве про сіль.
- Маски для густоти волосся.
- Як виростити ананас в домашніх умовах.
- Як вибрати пральну машину.
- Дитяча сторінка.
- Поради від фахівців тим, хто збирається одружитись.
- Цікавий тест та сканворд.
- Гороскоп на березень 2011 року.
Шукайте в «Бердичівлянці» свою улюблену сторінку!

загрузка...