четвер, 3 березня 2011 р.

Морженята із Новоград-Волинського оголосили війну хворобам

Війну хворобам та різним недугам оголосила малеча дитячого садочку у Новоград-Волинському, що на Житомирщині. Діти цього дошкільного закладу займаються моржуванням ось уже 12 років. Батьки та вихователі стверджують: дітвора почала менше хворіти.
У дошкільному навчальному закладі компенсуючого типу «Веселка» відбулося свято моржів. Пробігтися босоніж, обтертися снігом, обіллятися крижаною водою. Для малечі із цього дитсадка це вже звична річ. Єдиний дошкільний заклад в Україні загартовує дітей за спеціальною авторською програмою. Так тут боряться із недугами.Ванда ПАШКІВСЬКА, завідуюча дитячим садочком:
«За 2010 рік у нас знизилось захворювання на 2,5 відсотки, з обліку у нас знято 66 тубінфікованих дітей, знято з обліку 37 дітей, які часто хворіли і з плоскостопістю 22 дитини. Отож, батьки відчувають нашу допомогу і вони з нами однодумці».
Після обливання водою та обтерання снігом діти відігріваються у сауні і дихають трав'яними випарами, потому - п'ють фіточай. Малишня від таких процедур у захваті.
«Мені подобається тут грітись. Тут потрібно моржувати і закалятись, аби не хворіти».
Разом із дітьми продовжують загартовуватись і досвідченні моржі. Кажуть, займаються цим вже цілими поколіннями.
Петро СЕРБІН, морж, депутат Житомирської обласної ради:
«У садочку мій внук, а він вже закінчив цей садочок в минулому році. Він вже навчається у першому класі. Але ми з ним сьогодні прийшли на свято моржів. Да, він продовжує моржувати. Він пройшов курс підготовки тут в садочку. І зараз, в домашніх умовах, з дідом удвох, вранці виходим - по відру холодної води на голову з криниці».
Група моржів налічує 50 дітей. Наймолодшому — три роки. Усі вони отримали посвідчення моржів і медалі від затятих любителів холоду. Батьки результатами задоволенні: діти стали краще себе почувати, а плата за садочок не змінилася. Багато із них моржувати не припиняє навіть після того, як йдуть до школи. 
"АРТ+"

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...