середу, 29 грудня 2010 р.

Бердичів із проектом бюджету-2011

Питання бюджету міста на 2011 рік сьогодні стояло на засіданні виконавчого комітету. Начальник фінансового управління Алла Пацата зазначила, що із 2011 року будуть ліквідовані усі вісім видів місцевих податків і зборів, надходження яких у 2010 року складали 1,2 мільйона гривень. Натомість з нового року вводяться лише три види податків і зборів: податок за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збір за місця паркування транспортних засобів, туристичний збір, а також податок на нерухоме майно, який набуває чинності з 1 січня 2012 року. З них новим є лише туристичний збір. За яким передбачається отримання одного відсотка вартості від проживання у готелях міста.
У видатковій частині бюджету також відбулись досить значні зміни і не в кращий бік. Адже видатки міського бюджету розраховуються Міністерством фінансів України на основі фінансових нормативів бюджетної забезпеченості та наявного населення міста. На 1 січня 2010 року населення Бердичева складає 79,6 тисяч чоловік. Згідно статистичних показників на 1 січня 2009 року кількість населення була 80 тисяч 230 чоловік. Відповідно кількість бердичівлян зменшилась на 630 чоловік. Що у свою чергу негативно впливає на розрахункові показники, які доводяться у розрахунку на душу населення. Як наслідок зменшення субвенцій від держави на соціальний розвиток міста.
Доведені Міністерством фінансів України прогнозні показники для Бердичева майже по всім галузям не забезпечують достатнього обсягу ресурсів, які необхідні для реального фінансування видатків на виконання делегованих повноважень. В середньому це забезпечення складає - 85% від потреби, а по деяким галузям і того менше. 

Людмила Острожинська

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...