четвер, 30 грудня 2010 р.

Голова Бердичівської державної районної адміністрації зустрівся із журналістами

Голова Бердичівської державної районної адміністрації Олег Шевчук скликав усіх журналістів 30 грудня на прес-конференцію, присвячену підсумкам роботи у 2010-му році. Розмова за філіжанкою кави проходить краще, переконані в адміністрації. Тому запропонували зігрітися журналістам кавою і проводити не вимушене спілкування із посадовцями району. Програма економічного та соціального розвитку Бердичівського району 2010-го року отримала схвальні відгуки Олега Шевчука, незважаючи на певні труднощі.
Так, до спаду промислового виробництва у добувній галузі привела фінансова криза, що і спричинила призупинення роботи з лютого 2010-го року ТОВ “Юл Соф”. Тому упродовж 9-ти місяців 2010-го року у порівнянні з відповідним періодом минулого року, відбулося зменшення обсягів промислового виробництва району на 32,5%.
Щодо сільського господарства, пан Шевчук наголосив на тому, що необхідно розвивати тваринну галузь. Із рослинністю у районі усе гаразд. У цьому році зібрано зернових та зернобобових культур на площі 24 тисячі 600 гектарів. Валовий збір зерна склав 70 тисяч тонн із середньою врожайністю 28 центнерів із гектара. А під урожай 2011-го року господарствами району закладено гарний фундамент. Посіяно 11,9 тисяч гектар озимих зернових, господарства району заготовили насіння ярих зернових 100 відсотків до потреби. За звітний період сільськогосподарські підприємства спрацювали з прибутком на суму 10,6 мільйонів гривень.
Реальним відображенням економічної ситуації, вирішення соціальних питань є зайнятість населення та стан справ на ринку праці. Упродовж 9 місяців 2010 року забезпечили нові робочі місця для 426 осіб, збільшили рівень працевлаштування незайнятого населення до 27,6%. З початку року населенню району в експлуатацію ввели 36 житлових будинків. За рахунок впровадження інвестиційного проекту галузь охорони здоров'я отримала обладнання на суму 800,7 тисяч гривень. Олег Шевчук повідомив, що вже проведено перший етап ремонту приміщення районної поліклініки, обладнано палати для ветеранів війни. У закладах первинної медицини проводилися капітальні ремонти приміщень, заміна вікон на склопакети, газифікація приміщень, придбано холодильне обладнання. Гостро стоїть питання в адміністрації щодо котла у районній поліклініки. Він був встановлений без хімводоочищення, що й призвело до його руйнації. Наразі котельня поліклініки потребує реанімації, переконаний Олег Антонович.
Також цього року було відремонтовано та подекуди зроблено косметичний ремонт будинків культури у п'ятьох селах. У 2010 році запрацював оздоровчий табір “Березовий гай” та зроблені ремонти у всіх навчальний закладах району. У цьому ж році створено одну прийомну сім”ю, відтепер їх є сім.
Сподіваємось, що наступний рік принесе для Бердичівського району тільки позитивні зміни у всіх галузях соціально-економічного розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...