пʼятницю, 21 січня 2011 р.

З наступного тижня у Бердичеві можуть ввести карантин

Вже в чотирьох країнах Європи (Великобританія, Ірландія, Норвегія і Данія) високий рівень захворюваності на грип, є і смертельні випадки. Україну теж готують до епідемії, пише "Сегодня".
Кількість хворіють на грип, як звичайним типу B, так і "свинячим", в Україні буде зростати. На цьому тижні налічувалося вже 60, 958 тисяч хворих, це на 30% більше, ніж за перший тиждень 2011 року (в минулому році в розпал епідемії хворіли в середньому близько 200 тисяч осіб).
Як розповів директор Центру грипу при Міністерстві охорони здоров'я Олександр Гриневич, превалювати буде грип типу B. До нього імунітет у населення вищий, але він також може мати тяжкі наслідки, наприклад, дати ускладнення на серце і нирки - особливо якщо переносити його на ногах.
Не виключено, що наступного тижня епідпоріг буде перевищений, і доведеться вводити карантин (зараз він діє тільки в деяких школах або класах). Зазвичай підйом захворюваності триває 6-8 тижнів, іноді 9". Таким чином, грипувати українці будуть до кінця лютого.
Примітно, що в нинішньому сезоні українці набагато активніше стали вакцинуватися. Зараз прищеплено 577 тисяч осіб, у минулому ж році таких було наполовину менше - 262 тисяч.
Повідомляє

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...