понеділок, 24 січня 2011 р.

День Соборності у Києві пройшов без «кровопролиття» ФОТО

Дорогі читачі “АРТ+”! Цими днями українці святкували День Соборності України! У Києві того дня перебувало досить багато і бердичівлян. Сьогодні пропонуємо вашій увазі невеликий опис святкувань у столиці очевидця-бердичівлянина.
Анонсованого міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим «кровопролиття», яке мало відбутись на День Соборності у Києві не було. Все пройшо тихо та спокійно. Але правоохоронців у порівнянні із часами Податкового Майдану та мітингів щодо «харківських угод» під Верховною радою у 2010 році, цього разу було набагато більше. Особливо багато їх було помічено недалеко від Софіївської площі, де проходило багато чисельне віче опозиційних партії та громадянських організації, а також Молитва за Україну.
Віче підтримали всеукраїнські об'єднання "Свобода" і "Батьківщина", Партія «Громадянська позиція», Європейська партія України, Конгрес українських націоналістів, партія "Реформи і порядок", Українська народна партія, партія "Народна самооборона", багато громадських організацій, Українська православна церква Київського патріархату та інші. За моїми приблизними підрахунками у віче взяти участь близько 30 тисяч громадян з різних куточків України, у тому числі і бердичівляни, яких було близько 150 чоловік, це здебільшого були представники ВО «Свобода», «Громадянська позиція», ВО «Батьківщина».
Юлія Тимошенко, лідер ВО «Батьківщина» у своєму виступі наголосила: «День Соборності — це не акт громадянської непокори. Це спільне свято об’єднання людей, які мешкають у різних частинах нашої держави. Це свято об’єднання Західної і Східної України. Це свято, яке дає надію на те, що народ України стане сильним, тому що буде єдиним. День Соборності має засвідчити, що ми єдині». На думку народного депутата і голови політичної партії «Громадянська позиція», народного депутата Анатолія Гриценка. зараз склалася така ситуація, коли День Соборності України став «святом зі сльозами на очах» для мільйонів громадян, від Донецька до Волині, від Криму до Сумщини. «За період правління Януковича ніхто не відчув, що його родина живе впевненіше, краще і з оптимізмом дивиться у завтрашній день. Ніхто не вірить, що після судової реформи Януковича можна піти в суд і без хабара захистити свої права. Ніхто не вірить, що Україна Януковича, та, яку він будує для людей, буде європейською державою, яка проводитиме самостійну політику. Немає таких людей на цій площі і немає таких по всій Україні. Немає у Луганську, немає у Львові, Черкасах, Вінниці, ніде», - зазначив Гриценко.
На Михайлівській площі пройшла невелика акція «Ми Єдиний Народ», яку організували «Фронт Змін», «За Україну» та партія «Собор». А на Майдані Незалежності відбувся св’ятковий концерт до Дня Соборності, організований Київською міською державною адміністрацією.
Спеціально для "АРТ+"
Максим Українець








3 коментарі:

  1. шось я там не бачу представників вашого блогу з надписом "АРТ БЕРДИЧІВ"

    ВідповістиВидалити
  2. Не перевелись таки патріоти на Бердичівщині

    ВідповістиВидалити
  3. Хороший матеріал. Я теж був на Софіївському Майдані.

    ВідповістиВидалити


загрузка...