понеділок, 31 січня 2011 р.

Вінниця працює над патріотизмом, а Бердичів?..

Вінницький губернатор Микола Джига наполягає на відтворенні туристичного маршруту на "Ставку Вервольф" до дня Перемоги 9 травня 2011 року. "Ми маємо продемонструвати якого ворога переміг наш народ", — сказав Микола Джига на нараді Вінницької ОДА. Керівник області доручив, щоб землю під "Ставкою Вервольф" вилучили з користування "Вінницяоблагроліс" та передали Вінницькому краєзнавчому музею. Подібні дії регіональної влади спрямовуються на розвитку привабливих об'єктів для активізації туристичної галузі регіону та культивування патріотизму.У той же час 10-річні намагання Бердичівських козацьких організацій насипати курган в пам'ять загиблим Українським січовим стрільцям в районі залізничного вокзалу “найкращого у світі міста” не завершуються й до нині. Проблема, за словами козаків, у виділенні землі.
Через відсутність на теренах міста Бердичева пам'ятних місць часів Української Народної республіки втрачається історична послідовність сприйняття приналежності до розуміння постійного прагнення бердичівлян до української ідеї.
Нагадаємо, 19-29 березня 1919 відбулись кровопролитні бої корпусу Українських Січових Стрільців проти переважаючих сил червоних більшовиків. Пам'ять про півтори тисячі загиблих патріотів України жевріє сьогодні лише в серцях бердичівлян. У той же час, коли навіть туристична цінність кургану була б неоціненною. 
 
Олексій Побережний
"АРТ+"

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...