середу, 2 лютого 2011 р.

Тетяна Свірідова: “Дії Дмитра Табачника є цинічними, плюваком в обличчя України”

“Дмитро Володимирович Табачник — український політичний та державний діяч проросійської спрямованості, історик, публіцист” - саме так охарактеризовує поки діючого Міністра освіти і науки українська Вікіпедія. Одні кажуть, що він відновлює історичну справедливість, інші, що він затятий українфоб. Та ж Вікіпедія так описує переконання пана міністра: “Не визнає українців народом в сучасному розумінні, більшу частину з них він називає «малоросами», складовою частиною «російського» народу, жителів Галичини він не відносить до «українців», вважаючи їх ворогами народу «великоросів», «малоросів» і «білорусів», що повинні «покинути Україну».
Подібні заяви постійно збурюють суспільство, що природньо відгукується у діях та заявах політиків. В першу середу лютого лідер партії В’ячеслав Кириленко, виступаючи з трибуни парламенту сказав, що: “Партія "За Україну!” вкотре звертає увагу, що Президент Янукович в інтересах української освіти якомога швидше повинен відправити Табачника у відставку", - сказав він.
З приводу заяви народного депутата висловила свою позицію лідер Бердичівської районної організації Народного Руху України Тетяна Свірідова:
“У нас, як у партії національно-демократичного спрямування, є серйозні підстави для претензії до чинної влади. Причому не лише за зубожіння народу, а й за спробу будувати не українську Україну. Руйнується залишена на самовиживання українська культура, зведені нанівець українська преса і книгодрукування, українська мова витісняється з радіо і телебачення, а дії Дмитра Табачника на посаді міністра освіти і науки України взагалі приголомшують. Скасування іспитів з української мови для бакалаврів, переписування історії на догоду Росії, закриття українських шкіл в регіонах де їх і так можна порахувати на пальцях, введення російської літератури в школах, скасування українського дублювання в кінотеатрах — усі ці дії Дмитра Табачника є цинічними, плюваком в обличчя України.
Виховання молодого покоління українців віддана на поталу людині, яка зневажає українське суспільство, нашу мову, історію. Складається враження, що наша влада намагається помститися всім громадянам України тільки за те, що вони українці. Саме тому Бердичівська районна організація Народного Руху України підтримує заяву Кириленка”.

Олексій Побережний
"АРТ+"

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...