четвер, 10 лютого 2011 р.

Ліна Костенко зупинила свій тур. Житомир лишився з носом?

Зустріч в Житомирі з популярною поетесою Ліною Костенко відбудеться невідомо-коли. Як і зустрічі в Острозі та Кривому Розі. А зустріч у Львові скасовується.
Ліна Костенко зупинила свій тур Україною. Каталізатором такого рішення видатної письменниці стали провокативні інсинуації деяких львівських письменників, журналістів та діячів театру.
Причиною, ймовірно, стали образливі висловлювання на адресу Ліни Костенко, що пролунали на літературному заході у львівському кафе «Кабінет» за участі Юрка Кучерявого, Віктора Неборака та Ігоря Котика. Зокрема, згідно з ЗІКом, письменник Юрко Кучерявий сказав, що письменниця «змаразматіла», а також закинув їй «ксенофобію, гомофобію і сексизм», - повідомляє МедіаГрамотність
Про своє рішення Ліна Костенко сповістила 9 лютого директорові видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іванові Малковичу. Про це повідомляє офіційний сайт видавництва.
"Я всіляко намагався переконати Ліну Василівну не переривати Туру, — зазначає Малкович, — я зокрема сказав: "Ліно Василівно, ви ж бачите, що ви, мов той криголам, проламуєте штучно створену кригу українського відчуження..."
"Так, я згодна, як криголам, пробивати кригу, хоч це й дуже холодно, — відказала Ліна Костенко, — я згодна пробивати стіну, але криголами не плавають у болоті..."
Апофеозом творчого туру Ліни Костенко у рамках презентації роману «Записки українського самашедшого» стала зустріч у Харкові.
7 лютого у Харківському оперному театрі зібралося близько 2 000 читачів, а ще понад 1 000 не змогли поміститися в залі.
«Але тепер я знову буду спілкуватися зі своїми читачами переважно через свої книжки», — повідомила Ліна Костенко.
Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» просить вибачення у всіх прихильників творчості Ліни Костенко, які так щиро й натхненно чекали на ці зустрічі.
Розуміючи й поділяючи обурення свого автора, видавництво все ж сподівається, що в майбутньому з'являться можливості запланувати нові зустрічі Ліни Костенко з її солідарними і вдячними читачами.
Нагадаємо, що раніше організатори повідомили, що зустріч з легендарною українською поетесою Ліною Костенко в Житомирі, запланована на 23 січня, переноситься у зв'язку з сімейними обставинами авторки. Було зроблено наголос на слові "переноситься" (а не "скасовується"). Нову дату зустрічі організатори обіцяли повідомити додатково. Тепер, виходячи з вищесказаного, напрошується висновок, що Ліна Костенко в Житомир таки не приїде.

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...