пʼятницю, 18 березня 2011 р.

На Житомирщині депутатка побила прийомного сина

Як повідомили нам в Прес-службі прокуратури області, прокуратурою Житомирської області (11 березня 2011 року) порушено кримінальну справу за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень жителькою Овруча, депутатом районної ради, своєму трирічному прийомному сину. Справа порушена за частиною 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
Як повідомила старший помічник прокурора області Діана Алхімова, прийомна мати так «насварила» трирічного сина (окрім нього має ще одну рідну повнолітню доньку та двох – семирічну і п’ятирічну - прийомних доньок), що дитина опинилася у реанімаційному відділенні районної лікарні. За неслухняність малюк отримав від «матусі» тяжкі тілесні ушкодження - забій головного мозку та крововилив до головного мозку, які стали загрозою для його життя. На тілі дитини виявлено й інші численні сліди від побоїв.
Жінку затримано у порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.
Наразі ведеться досудове слідство.
Овруцьким міжрайонним прокурором внесено припис голові Овруцької райдержадміністрації з вимогою негайного скасування розпорядження про створення прийомної сім’ї та розірвання договору, який задоволено.
За розпорядженням голови Овруцької райдержадміністрації від 12 березня 2011 року функціонування прийомної сім’ї припинено. Двох прийомних доньок вилучено із сім’ї та доставлено до дитячого відділення Овруцької центральної районної лікарні.
Овруцькою міжрайонною прокуратурою проводиться перевірка щодо повноти виконання обов’язків службовими особами служби у справах дітей та центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Овруцької райдержадміністрації з питань створення, функціонування прийомної сім’ї, здійснення соціального супроводу тощо.
Про результати перевірки буде повідомлено найближчим часом.
За матеріалами:

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...