суботу, 19 березня 2011 р.

У Житомирі в комп’ютерному клубі виявили підлітків, які сиділи за порно-сайтами

Прокуратурою виявлено порушення Закону України «Про захист суспільної моралі»
Як нам повідомили в Прес-службі прокуратури області, під час перевірок, проведених прокуратурою міста Житомира у комп’ютерних клубах, місцях продажу друкованої та відеопродукції, торгових закладах обласного центру встановлено численні порушення Закону України «Про захист суспільної моралі».
Зокрема, як повідомив прокурор м. Житомира Ілля Титарчук, під час перевірки в одному з міських комп’ютерних клубів виявлено двох підлітків, які замість того, щоб сидіти за шкільною партою та навчатися, перебували за комп’ютерним столом клубу та вільно відвідували сайти, що містили інформацію порнографічного та еротичного характеру. У двох інших клубах також для неповнолітні відвідувачі мали вільний і безперешкодний доступ, щоб без будь-якого контролю блукати віртуальним простором, наповненим жорстокістю, насильством та порнографією.
Лише після візиту працівників прокуратури керівники клубів встановили на комп’ютери програми-фільтри, які блокують доступ до сайтів, шкідливих для морального здоров’я дітей. Крім того, до батьків, чиї діти перебували в клубі, відповідно до вимог частини 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення застосовано адміністративний вплив.
Не лише у комп’ютерних клубах порушується чинне законодавство про захист суспільної моралі. У декількох торгівельних точках працівники прокуратури пересвідчилися, що підприємці не гребують виставляти на вітрини відеодиски вкрай пікантного змісту, також нехтуючи вимогами законодавства. Хоча подібна продукція має розповсюджуватися лише у спеціально відведених місцях.
Прокуратурою також виявлено кількох працівників торгівлі, які продавали неповнолітнім горілчані напої, хоча, законодавством заборонено продаж навіть слабоалкогольної продукції особам до 18 років. За встановленим порушенням складено адміністративний протокол, який передбачає відповідальність працівників торгівлі про порушення правил торгівлі.
 
 За матеріалами: 

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...