пʼятницю, 28 січня 2011 р.

На Житомирщині двох колишніх правоохоронців засуджено до 7 та 9 років позбавлення волі

Таку міру покарання підсудні отримали за побиття громадянина, що призвело до летальних наслідків. Ця трагічна подія сталася у квітні 2005 року. Інспектор кімнати попереднього затримання Житомирського міського відділу міліції, зайшовши до приміщення, де перебував затриманий, та побачивши, що той лежав на підлозі, не повідомив оперативного чергового про погіршення стану здоров’я потерпілого, натомість декілька разів ударив його ногою по спині. Через деякий час до потерпілого, який втратив свідомість, зрештою, викликали «швидку» і надали медичну допомогу.
Під ранок стан здоров’я потерпілого знову погіршився, але інспектор розцінив це як симуляцію приступу і завдав затриманому численних побоїв. Цього разу до побиття приєднався і оперативний черговий. Від отриманих побоїв потерпілий помер у відділі міліції.
Після розслідування та розгляду справи, що тривали декілька років, вироком Богунського районного суду Житомира обох колишніх працівників міліції засуджено, відповідно, до 7 та 9 років позбавлення волі. Такий тривалий термін судового розгляду справи обумовлений, у першу чергу, намаганням підсудних уникнути відповідальності, зміною показів, та тим, що підсудні заявляли велику кількість клопотань про призначення додаткових експертиз, про свідків, показання яких не мали суттєвого значення у розгляді даної справи.
Нещодавно апеляційний суд Житомирської області переглянув дану кримінальну справу, змінивши вирок лише у частині додаткового покарання.

Йдеться на http://www.103fm.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...