середу, 12 січня 2011 р.

Чи будуть об’єднувати житомирські університети?

Впродовж кількох останніх років це питання періодично хвилює студентсько-викладацьку громадськість обласного центру. Прибічник ідеї об'єднання, ректор державного університету імені Івана Франка Петро Саух вважає, що це питання варто розглядати не як окремий факт, а як важливий реформаторський процес у галузі освіти загалом. Адже на сьогодні проблему розглядають на державному рівні:
«В новому проекті Закону про освіту зазначено, що університетами будуть вважатися ті навчальні заклади, які мають не менше 10 тисяч студентів стаціонару. Наш університет, наприклад, має 5 тисяч студентів стаціонару, технологічний університет – 4,5 тисячі, біля 5 тисяч має Національний агроекологічний університет»
Перший заступник голови обласної ради, колишній начальник управління освіти Житомирщини, Володимир Арешонков заспокоює – подібні кроки швидко не робляться, йдеться на http://www.103fm.com.ua Має бути врахована думка громадськості, питання повинні обговорити з керівниками області:
«Це комплексне, серйозне питання, його потрібно готувати. Але моя особиста думка – я погоджуюсь з тим, що університети, особливо класичні університети, вони ефективно і якісно можуть працювати тільки тоді, коли в їх складі буде 10, а ще краще, як в Європі, 15-20 тисяч студентів. Тоді можна ефективно обирати напрямки навчання, мати якісний викладацький склад. Все це у нас попереду, але сьогодні поки що нічого не змінюється» – окреслив ситуацію Володимир Арешонков.
Учасники потенційної реорганізації зазначають – краще й ефективніше для справи, коли подібні процеси йдуть за ініціативою знизу, а не за директивою зверху.

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...