четвер, 27 січня 2011 р.

Папа Римський пропагує інтернет

У своєму зверненні, присвяченому Всесвітньому дню спілкування, Папа Римський Бенедикт XVI закликав священиків більш активно проявляти себе в інтернеті. Папа вважає, що священнослужителям потрібно втримувати роль моральних лідерів суспільства, і не просто бути присутніми в інтернеті, а й активно доносити свої ідеї до людей за допомогою блогів. В Бердичеві проживає значна кількість віруючих західного обряду. Попри доволі широке висвітлення в мережі Інтернет історії Кляштору Босих Кармелітів та Костелу Св.Варвари, бердичівських католицьких священників в Інтернеті помічено не було. Очевидно, що в найближчому майбутньому, все ж хвиля інтерактивного обміну інформацією докотиться і до Бердичева.
Всесвітній день спілкування організовується Ватиканом щороку 14 травня. Але звернення Папи Римського публікується заздалегідь, щоб люди мали час для ознайомлення з ним. 
Не зважаючи на консерватизм та похилий вік, Бенедикт XVI відомий своєю прихильністю до інтернету. Зокрема, у нього є канал на Youtube та сторінка на Facebook.

Олексій Побережний
"АРТ+"

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...