вівторок, 25 січня 2011 р.

Увага! Маніпуляція

Регіонали та комуністи агітують російськомовне населення під час всеукраїнського перепису 2012 року записатися росіянами. Як пише газета "Сегодня", таким чином політики сподіваються "вибити з рук націоналістів аргумент про українців як єдину державотворчу націю". В останні роки дані перепису-2001 активно використовувалися і в гуманітарних дискусіях: так, націоналісти наполягали на панівних позиціях української мови тому, що 77% громадян назвали себе українцями. "Треба пояснювати людям, що якщо вони стоять на позиціях захисту російської мови, то повинні зробити щось для цього", - прокоментував депутат від КПУ Євген Царьков.
Очевидно, що партійний маховик запущено. Не виключено, що на рівні спілкування в громадському транспорті Бердичева відбуватимусться дружні розмови про “вєлічіє русскава язика”. А проте, якщо ви вже про це повідомлені — отже попереджені. Тепер маніпуляторам буде складніше.
Зауважимо, що громадяни мають право не пускати інспекторів, які проводять перепис населення, - це справа суто добровільна. Вас можуть запросити до спец пункту, а якщо ви і туди не прийдете, то ваші відкриті дані можуть взяти в ЖЕКу.
Олексій Побережний
"АРТ+"

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...