понеділок, 27 грудня 2010 р.

"Йшов, упав, отямився - гіпс"


Від падіння на тротуарі ніхто не застрахований, особливо взимку під час ожеледиці. Якщо тротуари не посипають піском або сіллю утворюється каток. І тут, як кажуть, “Береженого й Бог береже”. Кому не пощастило втриматися на ногах, зазвичай пряма дорога до травматологічного пункту. Завітав туди і “АРТ+”, аби дізнатися скільки бердичівлян постраждало внаслідок ожеледиці. Завідуючий травматологічним пунктом Андрій Чирка повідомив, що “за грудень місяць до травматологічного пункту звернулись близько 700 чоловік із травмами різної локалізації. Внаслідок ожеледиці потерпілих було більше 300 чоловік”.
Травмовані бердичівляни нарікають, що деякі тротуари в нашому місті взагалі нічим не посипають. Один з них Григорій Таран, який отримав травму при падінні на слизькому тротуарі. “Я йшов, посковзнувся та й впав, - розповідає пан Григорій, - Ми вибрали його (прим.: міський голова Бердичева — авт.) четвертий раз! Та й що ви хочете? Усюди лід. Не можливо йти, особливо біля центрального ринку. Не посипано. Є відповідні служби, є десь пісок, є десь сіль. Але я знаю, як вони працюють! Я у минулому господарник. Кому що казати?”
Хто несе відповідальність за не посипані тротуари та куди звертатися бердичівлянам, якщо такі роботи не проводяться? Відповідь надав начальник житлово-комунального господарства Олег Повійчук: “Посипка тротуарів здійснюється ЖЕКами на їхній підпорядкованій території. Здійснює контроль виконаних робіт житловий відділ у міськвиконкомі. Якщо роботи не виконані, то у такому випадку складається адміністративний протокол. Мінімальна сума штрафу складає 85 гривень”
Отже, шановні бердичівляни, якщо тротуари де ви мешкаєте не посипають, будь ласка, повідомте за телефоном 1505 та будьте обережні, адже зима довга і попереду ще не одна ожеледиця.

Людмила Острожинська
"АРТ+"
Вулиці Бердичева, р-н Корніловки


Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...