вівторок, 28 грудня 2010 р.

Чи вшанують Стапана Бандеру в Бердичеві?

За попередньою інформацією "АРТ+" стало відомо, що 1 січня у Житомирі відбудеться урочиста хода з приводу 102-ї річниці дня народження Степана Бандери.
Нагадаємо, що Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Угринів Старий, повіт Калуш у Галичині. Бандера був українським політичним діячем, ідеологом українського націоналістичного руху ХХ століття, головою ОУН.
Посмертно, у 2010 році Степану Бандері присвоїли звання Героя України.
Пізніше у квітні місяці, Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним указ президента Віктора Ющенка від 20 січня 2010 року про присвоєння Степану Бандері звання Героя України і цим самим його відмінив.
Наразі залишається відкритим питання щодо вшанування Стапана Бандери у Бердичеві. Офіційної інформації від політичних та громадських організацій міста не надходило. Отож, бердичівляни, швидше за все, поїдуть вшановувати Героя України до обласного центру.

1 коментар:

  1. Цьогоріч мер не був на вшануванні жертв голодомору. Тому думаю, що такі "єретичні" думки Партія Регіонів, членом якої є міський голова, не дозволить реалізувати в Бердичеві...

    ВідповістиВидалити


загрузка...