вівторок, 4 січня 2011 р.

Через десять років в Україні легалізують одностатеві шлюби: бердичівські геї радіють!

В Україні в найближчому майбутньому можуть бути легалізовані гомосексуальні шлюби. Про це заявив Євген Головаха, заступник директора Інституту соціології Національної академії наук України, повідомляє newsru.ua.
Головаха зробив прогноз про те, що до 2020 року в Україні "значно збільшиться кількість представників сексуальних меншин".
"Українці вже більш спокійно ставляться до гомосексуальних стосунків. Негативно, але як до явища, що їх не стосується. Нехай собі живуть, та до нас не чіпляються. Якщо приєднаємося до європейської спільноти, постане питання узаконення одностатевих шлюбів", - заявив Головаха.
Нагадаємо, представники гей-руху (серед яких є і жителі Бердичева - ред.) у березні минулого року вже просили президента Віктора Януковича забезпечити в Україні громадянську рівність для сексуальних меншин.
Представники гей-спільноти апелювали до того, що Віктор Янукович став "першим українським політиком, який висунув законодавчі ініціативи щодо забезпечення громадянської рівності геїв і лесбіянок", посилаючись на урядовий проект нової редакції Трудового кодексу України (№1038-1 від 28.08.2003 р.), який у своїй первинній редакції передбачав заборону дискримінації у сфері трудових відносин на підставі сексуальної орієнтації.
Автори звернення заявляли, що в нашій країні має бути забезпечено повну громадянську рівність для гомосексуальних, бісексуальних і трансгендерних людей, зокрема шляхом прийняття комплексного антидискримінаційного законодавства та легалізації одностатевих сімей".

1 коментар:


загрузка...