суботу, 8 січня 2011 р.

Вони продовжують дарувати свято...

У Бердичеві існує давня традиція суспільної праці, взаємодопомоги, піклування про ближнього, одним словом, традиція творити добро. Осіб, які працюють у цій сфері, називають громадськими діячами, альтруїстами, доброчинцями тощо. У нашому місті волонтерський рух є досить поширеним явищем. Завдяки ЖОГО «Воскресіння» та БГМО «Фенікс», керівниками яких є Оксана Трибун і Любов Трибун, у Бердичеві побільшало людей, які прагнуть допомагати один одному.
Коли бачиш, на скільки плідно працюють бердичівські волонтери, на думку одразу спадають слова українського письменника Олександра Підсуха:
«Зроби добро людині і забудь.
Воно тобі сторицею віддасться,
Бо це єдина й непохитна путь
І до твого, і до чийогось щастя.»
Здається, що саме ці рядки і є девізом юних добровольців.
Уже п’ятий рік поспіль у нашому місті проходить акція «З Новим роком, Бердичів!», учасниками якої є бердичівські волонтери. Організатор акції Любов Трибун говорить: «Традиційно в середині грудня діди Морози та Снігуроньки (волонтери) відвідують магазини, кафе, проходять вулицями міста і вітають бердичівлян з новорічними святами. Вони проводять різноманітні заходи, дарують кожному святкові вітання і роздають листівки, за допомогою яких місцеві жителі можуть зробити благодійні внески або замовити Діда Мороза зі Снігуронькою на Новий рік додому».
Кажуть, що на сьогоднішній день нічого неможливо зробити без грошей. Так, звісно, певна частка правди є у цих словах. Але чи можна щось робити не маючи ні хисту, ні бажання? Як не крути, але саме таких якостей бердичівським волонтерам вистачає, хоч відбавляй. Громадські діячі, докладаючи великих зусиль і старань, зуміли знайти і кошти, і час для проведення даного заходу. Звичайно ж, не все вдавалося одразу, але учасники акції старанно та плідно працювали задля досягнення спільної мети.
Привітання дітей сиріт у селі Озадівка
Зібрані кошти були витрачені на придбання солодких новорічних подарунків для дітлахів. Учасники акції привітали з новорічними святами дитяче відділення міської лікарні, дітей сиріт в с. Озадівка, дітей інвалідів і прийомні родини за списками котрі надав відділ у справах сім’ї та молоді Бердичівського міськвиконкому.
Нажаль, сьогодні не кожна дитина може відчути смак справжнього свята в силу певних обставин, пов’язаних зі здоров’ям чи матеріальним становищем. Тому юні добровольці намагалися надолужити втрачене і у вигляді компенсації влаштувати діткам свята, подарувати незабутні враження і насолодитися щирим та неповторним дитячим сміхом. Адже сміх завжди лікує, тому волонтери впевнені, що незабаром діти одужають і почуватимуться набагато краще.
Як прекрасно, що в наш час існують ще такі люди, яким не байдужі чужі біди і які завжди можуть прийти на допомогу один одному. Активісти акції: Ярослав Безпальчук, Сергій Гладун, Богдан Шлапак, Володимир Вечканов, Ольга Коваль, Катерина Редванська, Ліза Біленко, Юрій Сліпчук, Людмила Кучер, Катерина Ковбій, Наталія Рябоконь, Михайло Мазур, Джессі Салпітер, Давід Свєрдлов, Бернард Шеріф, Аля Шерман. Бердичів пишається своїми волонтерами. Хотілося б, щоб волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності, існувала доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та підтримці, а значить, вічно!!!
Громадські організації «Фенікс» та «Воскресіння» вдячні громаді міста, усім колективам та сім’ям котрі запросили Діда Мороза та Снігуроньку на свято або зробили благодійний внесок. Завдяки ВАШІЙ ПІДТРИМЦІ, УСПІШНО ВІДБУЛАСЬ АКЦІЯ «З новим Роком, Бердичів!»
Разом ми подарували дітям новорічну казку!

Ніна Павлусь,
Волонтер акції,
Школа Журналістики

1 коментар:


загрузка...