пʼятницю, 25 лютого 2011 р.

Бердичів продав полякам 4,5 га землі для спорудження м'ясокомбінату. Націоналісти протестують

Міська рада м. Бердичів (Житомирська область), отримавши дозвіл від Кабміну, продала підприємству "Інко-Фуд Україна" земельну ділянку для будівництва м'ясокомбінату.
ТОВ «Інко-Фуд», підконтрольне польській компанії Incoga Sp. z o.o. (Люблін), раніше орендувало, а тепер купило земельну ділянку несільскогосподарського призначення площею 4,5 га в Бердичеві для будівництва і експлуатації м'ясопереробного цеху. Сума придбання не розголошується.
Раніше, Кабінет міністрів України розпорядженням № 112 від 14 лютого 2011 року підтримував такий продаж, ініційований Бердичівською міськрадою.
За словами мера міста Василя Мазура, інвестори звернулися із пропозицією приватизовувати земельну ділянку на якому будується м'ясопереробний завод, щоб бути упевненими в майбутньому підприємства, так оренда землі - це мов, не дуже надійно.
- В Україні це перший досвід продажу земельної ділянки орендарям. Наше місто і тут перше в Україні. Серйозна фірма зацікавилася нашим містом і можливо, в майбутньому, це заохотить і інших іноземців, які можуть внести серйозні вливання до міського бюджету, - відзначив Василь Костянтинович.
У свою чергу, націоналісти Житомирщини обурені діями бердичівської влади, із-за продажу української землі.
- У нас, виникає питання чому найкоштовніше, що ми маємо - Українську землю, за яку проливали свою кров мільйони синів і дочок український нації розпродають. Українофобськая влада переходить всі кордони, - заявив координатор СNА на Житомирщині Руслан Коцюбінський.
Социал-національна Асамблея обіцяє не залишити цей випадок без належної уваги.
- 75 українським сім'ям тим самим відмовлено в праві на здобуття цієї землі для індивідуального будівництва. Хочу відмітити, що кожна українська сім'я має право на здобуття безкоштовно по 6,5 сотих землі. - вважає Коцюбінський.
ДОВІДКА: ТОВ «Інко-Фуд Україна» зареєстроване у 2008 році і представляє в Україні інтереси білоруського ТОВ «Іноземне підприємство «Інко-Фуд» — м'ясопереробного заводу, створеного в 2001 році в СЕЗ «Брест» на площі 3,66 га. Основним інвестором виступив Кшиштоф Міхал Стемпень, очолюючий Incoga. Він також став генеральним директором білоруського підприємства, розмір інвестицій в яке перевищив $20 млн.
Виробнича потужність білоруського заводу складає більше 5 тис. тонн готової продукції в місяць, на ньому працює зайнято близько 1,1 тис. працівників. Понад 90% продукції підприємство відправляє на експорт, переважно до Росії і України. 
Повідомляє http://zhzh.info

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...