середу, 23 лютого 2011 р.

Бердичівщина стане «Кольоровою країною»!!! ФОТО

17 лютого 2011 року – Міжнародний день спонтанного прояву доброти, саме у такий символічний день у дитячому клубі «Рожеве слоненя» відбулась презентація проекту «Кольорова країна». Проект «Кольорова країна» - це продовження минулорічного проекту «Активізація волонтерського руху на Бердичівщині. Школа волонтерів», який реалізовувався з-за підтримки Корпусу Миру США в Україні та USAID. Даний проект розпочинає роботу з березня 2011 року зі школи аніматорів-волонтерів. Спеціально підготовлені волонтери-аніматори проводитимуть з дітьми ігротеки та свята у дворах, дитячих закладах, у відділеннях міської та районної лікарень.
Вдруге Міжнародний фестиваль аніматорів «Кольорова країна» буде проведений до Міжнародного дня захисту дітей. Партнери проекту волонтери Корпусу Миру США в Україні, святкова агенція «Імперія свята». Найкращі аніматори продовжать навчання у країнах Євросоюзу за програмою обміну. Громадські організації «Фенікс», «Воскресіння» - єдині у країні з підготовки волонтерів-аніматорів.
Учасники проекту працюватимуть на благо громади і даруватимуть свою доброту, тепло, вміння, людяність, гарний настрій дітлахам. Важливим у реалізації даного проекту є те, що волонтери будуть проводити ігрові розважальні програми у лікарнях міста та районну, - зазначила Катрина Ковбій, координатор проекту «Кольорова країна» - адже як відомо, що підчас того як людина радіє виділяються ендорфіни, так звані гормони щастя. І ці гормони щастя сприяють швидшому видужанню дитини. Волонтери із дітьми будуть малювати, показувати ляльковий театр, робитимуть боді-арт та багато іншого цікавого та корисного.
Волонтери-аніматори – це, ніби десант гарного настрою на окремій території. На якій усіх оточуючих охоплює сміх, забави та ігри та з’являється посмішка на обличчі перехожих. Ми не можемо змінити увесь світ цілком і повністю у стисли термін, але ми можемо подарувати гарний настрій вам та вашій дитині. Ми хочемо щоб усі дітки ніколи не хворіли, а завжди були щасливими та веселими. Отже, з березня Бердичівщина перетворюється на «Кольорову країну» дитинства, сміху та розваг!
Громадські організації мають достатню практику з проведення соціальних заходів для дітей та дорослих, таких як: «Подаруй дитині посмішку», «З Новим Роком, Бердичеве!», «Імперія свята в гостях у дітей», «Разом до життя!».
На даному етапі проводиться набір учасників до школи аніматорів-волонтерів. Усі бажаючі можуть подати заявку на безкоштовне навчання завітавши до офісу БМГО «Фенікс» або до клубу «Рожеве Слоненя» за адресою вул. К. Лібкнехта 19/10 (напроти ЗОШ №5), телефон для довідок 097 949 90 71

Любов Трибун,
авторка проекту, «Фенікс»

Немає коментарів:

Дописати коментар


загрузка...